Hulp en Ondersteuning

Downloadplaza is een gratis online service waarmee je gemakkelijk streaming audio en video kunt downloaden van populaire video en audio websites. Zo kun je filmpjes downloaden van o.a. Vimeo, Dumpert, Myspace, Dailymotion en Metacafe. Audio kun je downloaden van het populaire SoundCloud.

Klik hier voor stap-voor-stap instructies

Hoe gebruik ik Downloadplaza?
Om een video of audio bestand te downloaden dien je het programma JAVA op je computer geïnstalleerd te hebben. Meestal is dit programma al geïnstalleerd, anders kun je dit programma gratis downloaden via www.java.com (Mac/Windows).

- Stap 1: Zoek de gewenste video/filmpje of geluidsbestand op een van de websites die wij ondersteunen. Kopieer de URL in de adresbalk van je browser. Bijvoorbeeld: http://vimeo.com/57125220 of https://soundcloud.com/flume-1/sets/flume-out-now

- Stap 2:
Surf naar de homepage van www.downloadplaza.nl en plak de link van stap 1 in het grote blauwe vak (bij "voer hier een
URL in")

- Stap 3:
Klik op de oranje "DOWNLOAD" knop. Als er een pop-up verschijnt klik je op accepteren/toestaan.

- Stap 4:
Klik op een Download-button om het bestand te downloaden. Sluit de pagina niet totdat het downloaden voltooid is.

Welke websites ondersteunen jullie?
Downloadplaza ondersteund verschillende bekende websites. In de onderstaande tabel vind je een overzicht. Wij zijn constant bezig om meer websites aan deze lijst toe te voegen!

Sitenaam URL Voorbeeld video/audio URL
Vimeo (video) vimeo.com http://vimeo.com/39450337
Youtube (video) vimeo.com http://www.youtube.com/watch?v=hz0ejfafDaI
Dumpert (video) dumpert.nl http://www.dumpert.nl/mediabase/6523252/81b65fd6/eiception.html
Myspace (video) myspace.com/video http://www.myspace.com/video/sheandhim/she-him-baby-it-39-s-cold-outside/109129712
StageVU (video) stagevu.com http://stagevu.com/video/vseaddjfkaph
Metacafe (video) metacafe.com http://www.metacafe.com/watch/9619775/turbo_movie_trailer/
New York Times (video) nytimes.com/video http://www.nytimes.com/video/2013/01/18/arts/100000002013134/quizmasters.html
Facebook (video) facebook.com https://www.facebook.com/photo.php?v=4267628176650
Soundcloud (audio) soundcloud.com https://soundcloud.com/theeconomist/the-week-ahead-january-18th

Wat is JAVA en waar kan ik het downloaden?
Java is een gratis plug-in voor je browser. Om een video te downloaden moet dit programma op je computer geïnstalleerd zijn. Meestal staat Java al op je computer geïnstalleerd en kan je zonder problemen downloaden. Als dit niet het geval is, kan je Java gratis downloaden en installeren via java.com.

Ik krijg een foutmelding te zien of het downloaden lukt niet, wat nu?
Controleer eerst of je een juiste link hebt ingevoerd. In de tabel hier boven staat per website een voorbeeld link. De link die je op de homepage van Downloadplaza invoerd moet hier op lijken. Bovendien moet de link altijd beginnen met http://. Het kan ook zo zijn dat de website waarvan je probeert te downloaden niet door ons ondersteund wordt. Daarnaast kan het video of audio bestand op de desbetreffende website verwijderd zijn. Als je alsnog problemen ondervindt raden wij je aan je cookies en browser cache te vewijderen, raadpleeg hiervoor de handleiding van je browser (F1). Daarnaast kun je proberen het programma JAVA te herinstalleren. De laaste versie van JAVA kun je downloaden van java.com. Mac gebruikers hebben Java ingebouwd en kunnen controleren op updates via de Mac App Store. Kom je er echt niet uit? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik een MP4 bestand afspelen?
Je kunt een MP4 bestand afspelen met bijvoorbeeld iTunes, Quicktime of Windows Media Player. Een MP4 bestand kan je ook afspelen op bijvoorbeeld Android en WindowsPhone smartphones en Apple iPad, iPhone, iPod en Samsung Tablets.

Hoe kan ik een FLV bestand afspelen?
FLV bestanden zijn flash video's. FLV bestanden kun je uploaden naar bijvoorbeeld YouTube. Je kunt het bestand ook converteren naar een ander formaat (bijv: AVI, MP3, MP4) via deze website. Je kunt er ook voor kiezen om een FLV player te downloaden of een mediaspeler die dit bestandstype ondersteund. VLC Player is een goede, simepele en gratis media player en kan FLV bestanden moeiteloos afspelen (Windows/Mac).