Met Downloadplaza.nl download je gemakkelijk muziek en filmpjes

Downloadplaza is een gratis online service waarmee je gemakkelijk streaming audio en video kunt downloaden van populaire video en audio websites. Zo kun je filmpjes downloaden van o.a. YouTube, Vimeo, Facebook, Dumpert, Myspace, New York Times, Dailymotion en Metacafe. Audio kun je downloaden van het populaire SoundCloud.

Hoe werkt Downloadplaza?
Downloadplaza is het beste te vergelijken met een video of audio recorder. Onze website neemt het gewenste filmpje of geluid op en biedt deze vervolgens aan als download. Downloadplaza is dus eigenlijk een online video/audio recorder (DVR). Door onze geavanceerde software gaat dit razendsnel en is het gewenste filmpje of audio bestand direct klaar om te downloaden!

Waarom is het handig om video's of streaming audio te downloaden?
Er zijn veel redenen om een online video of audio offline te bewaren. Filmpjes die je download kan je gemakkelijk kopiëren naar je smartphone (Android, iPhone) of tablet (iPad). Vervolgens kun je deze altijd afspelen, zonder dat er een internet verbinding nodig is. Immers heb je de video of audio gedownload en kun je deze dus offline bekijken. Daarnaast kan het downloaden van een video makkelijk zijn om in een presentatie te laten zien. Je kunt een gedownloade video weergeven in bijvoorbeeld een Powerpoint presentatie. Downloadplaza is daarom erg geschikt voor docenten en studenten. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere redenen te noemen waarom downloaden handig kan zijn.

Hoe download ik muziek?
Downloadplaza.nl is uitermate geschikt om muziek te downloaden. Met websites als YouTube, Vimeo en SoundCloud heb je s'werelds grootste muziekbibliotheek bij de hand!

Vimeo is een populaire website met een zeer groot aanbod aan muziek video's van verschillende genres.

Via de zoekfunctie van Vimeo vindt je gemakkelijk het nummer dat je zoekt. Of je nu zoekt naar Lady Gaga, Marco Borsato of The Rolling Stones, Vimeo heeft het in huis!

Soundcloud is een populair audio-distributie platform. Vrijwel iedereen kan hier zijn eigen muziek uploaden. Op soundcloud vindt je veel artiesten maar vooral DJ's die hun nummer of mixtapes uploaden.

Via de zoekfunctie van Soundcloud vindt je wat je zoekt. Soundcloud is vooral thuis op het gebied van Dance, Techno en House muziek. Zoek bijvoorbeeld eens op Armin van Buren of David Guetta.


YouTube is de grootste videowebsite ter wereld. Op YouTube vind je een groot aantal muziek video's van verschillende genres, zoals rock, pop, hip-hop, R&B en Top40.

Bezoek YouTube Music voor de nieuwste hits. Je kunt ook zoeken naar een bepaalde artist of titel van een nummer, probeer bijvoorbeeld eens Adele. Je kunt YouTube video's ook als MP3 bestand downloaden.